Не обміліє пам‘яті ріка...


Коли побачиш влітку в полі
Червону квітку — символ волі,
Згадай синів безстрашних України,
Що полягли на землях Батьківщини.

Твоє життя безхмарне нині.
За це їм дякуй, пам’ятай:
Герої захистили Україну
Колись і зараз твій боронять край.

Марія Устичук


8 - 9 травня - важливі для усього світу дні, для України - особливо, адже Друга світова війна - це одна з найтрагічніших і найкривавіших сторінок історії нашого народу. Кожен п‘ятий українець загинув, не повернувся з фронтів, поліг у зонах окупації, концтаборах, залишилися без батьків десятки тисяч дітей, міста і села обезлюдніли і лежали в руїнах... Українська земля скроплена кров‘ю наших героїв, які тоді і зараз захищають свою землю і мирне життя від ворогів. Вічна пам‘ять та слава нашим героям.  
І наше завдання сьогодні - зрозуміти уроки минулого і зробити все для того, щоб захистити мир та спокій в Україні зараз, щоб зупинити війну, смерть, усі разом, спільними силами.
Бібліотекарі філіалу №7 щороку нагадують своїм читачам про роки Другої світової війни, щоб пам‘ять про ці страшні події не згасала, розповідають про наших героїв, які захищають Україну тепер від агресії з боку Росії. 
7-8 травня у бібліотеці-філіалі №7 були проведені тематичні заходи пам‘яті для маленьких читачів. В рамках заходів діти переглянули відео сторінок історії, вшанували полеглих хвилиною мовчання, виготовили своїми руками маки-символи пам‘яті та поклали квіти до Пам‘ятника загиблим воїнам (Смолянське військове кладовище).  










 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Казкова зустріч або малята в бібліотеці

Творча діТВОРА