Інформаційно-пізнавальна година "Слово в житті людини"


Слово... Що ж таке слово? Яку роль відіграють слова в житті людини?..
Слово - це велика сила, якою володіє людина, адже словом можна захистити, а можна і вбити, можна підбадьорити, а можна і образити… Слово може стати ліками або руйнівною зброєю, - це залежить від вибору людини. Людина може за допомогою слів впливати на світ, змінювати його на гірший чи кращий, розбивати чи зцілювати людські серця та душі... Саме тому кожна людина, маючи таку силу, має завжди думати перед тим, як щось сказати, завжди знати, коли сказати і як сказати…
Слідкуйте за своїми словами, ваші слова стають вашими діями.
Слідкуйте за своїми діями, ваші дії стають вашими звичками.
Слідкуйте за своїми звичками, ваші звички стають вашим характером.
Слідкуйте за своїм характером, ваш характер стає вашої Долею....
(Слова Матері Терези)
Саме тому бібліотекарі філіалу №7 вирішили провести захід, присвячений «живому» українському слову та українській мові, і запросити на зустріч справжнього майстра доброго слова – дитячу письменницю – Марію Пономаренко (ще й календар сприяє зустрічі: 13 листопада - День доброти, 9 листопада - День української писемності та мови). 
Першими захотіли познайомитися з письменницею та повчитися гарному українському слову читачі бібліотеки філіалу №7, учні 2-В класу ЗОШ №14 разом з бібліотекарем ЗОШ №14, Тростенюк Аллою Іванівною, нашою активною читачкою.
Зустріч була дуже жвавою та енергійною – діти з задоволенням задавали запитання письменниці, насолоджувалися її творчістю, декламували вірші М. Пономаренко, а також змогли отримати книжки з афтографом письменниці на згадку про цю унікальну зустріч.

















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Акція "Обміняй фішку на книжку" або "Шахи рулять"

Казкова зустріч або малята в бібліотеці